24 Kasım 2007 Cumartesi

Meydan'ın Cephesinde Kalebodur'dan Yenilikler Var


Meydan Alışveriş Merkezi dış cephesinde, Türkiye’de ilk kez ve sadece Çanakkale Seramik & Kalebodur’un ürettiği porselen özellikli klinker kullanıldı. Meydan Alışveriş Merkezi'nin dış cephesinde kullanılan 'porselen özellikli klinker', doğal görüntüsüyle Türkiye yapı sektöründe yeni bir ufuk açıyor. Doğal seramik özelliğinde olan klinker, ağır yüklere karşı yüksek dayanıklılık gösteriyor.

Çan’daki yıllık 62 milyon metrekare yıllık üretim kapasitesi ile tek bir alanda üretim yapan dünyanın en büyük seramik kuruluşu olan Çanakkale Seramik&Kalebodur, farklı tasarım ve renk seçeneklerinde ürettiği klinker ürünleriyle, mimari ve dekorasyon alanında yeni ufuklar açıyor. Klinker ürünleri, muadili sayılabilecek kiremit & kotto ürünlere nazaran, granül yapısı çok daha ince, yüksek derecede pişen ve su emme oranı %0.5 ile porselen özelliklerine sahip olarak üretiliyor.

Çanakkale Seramik&Kalebodur’un 50 yıllık bilgi birikimi ile üretilen porselen özellikli klinker ürünler, özellikle dış mekan uygulamalarında tercih ediliyor. Mimari ve dekorasyon alanında yeni ufuklar açan klinker ile yepyeni tasarım kavramları gelişiyor. Normal karolara göre daha kalın ve yüke daha dayanıklı olan klinker, zemin ve duvarlar ile her türlü yüzeyde çeşitli biçimlerde kullanılabiliyor.

Doğal görünümü ile daha şık ve daha dayanıklı
Porselen özellikli oluşu ile genel olarak büyük yapıların dış ve iç cephe kaplamasında yaygın bir kullanım alanı bulan klinker, dışarıdaki havaya karşı sıcak-soğuk koruma görevi yapıyor ve dona dayanıklı oluşu ile dikkat çekiyor. Doğası itibariyle hafif ton farklılıkları sunan ürün, cadde-sokaklarda, restorasyon ve renovasyon projelerinde de doğal bir malzeme olarak kullanım alanı buluyor.

Porselen özellikli klinker, kullanıldığı mekanlara doğanın sadeliğini sunuyor. Kiremit kırmızısının yanısıra, bej, hardal, moka, beyaz ve gri olmak üzere 6 renk alternatifi ile Kaleseramik tarafından üretilen klinker, müşteri talepleri doğrultusunda farklı renklerde de tasarlanabiliyor.

Hiç yorum yok: