20 Kasım 2007 Salı

Granitin Özellikleri

1- Yüksek Aşınma Dayanımına Sahiptir
Mohs cetvelindeki değerlere göre sertliği ile elmasın sertlik derecesine yaklaşan kuvars sayesinde Granit metal veya benzeri malzemelerle çizilmez, yoğun sirkülasyon olan alanlarda bile yüksek aşınma dayanımı gösterir.

2- Kırılmaz, Eğilme ve Darbe Dayanımı Yüksektir
Granit yapısı gereği sert olduğu kadarda esnektir bu özelliği sayesinde yüksek darbe ve eğilme dayanımı kazandırır. Kesim ya da nakliye işleri sırasında çatlamaz, kırılmaz.

3- Sıvı Emmez
Su emme katsayısı %0.05 - %0.20 gibi son derece değişen oranlardadır. Bünyesine sıvı kabul etmeyen Granit, bu özelliği sayesinde leke tutmaz.

4- Kılcal Çatlak Barındırmaz
Granit homojen ve kompakt bir yapıya sahiptir. Kılcal çatlak bulunmayan dokusu mikro organizmaların üremesine izin vermez, montajından sonra sürülen koruyucu madde ile yıllar boyu mikro organizmaların barınmasına izin vermez.

5- Kolay Temizlenir
Granit parlaklığını kuvarsın doğal ışıltısınıdan alır. Sonradan parlatma gerektirmez. Suda çözülen nötr bir deterjan temizlik için yeterlidir, polisaj (yerinde silim) gerektirmez. Bu nedenle temizlik giderlerinden önemli ölçüde tasarruf saplar.

6- Asit ve Bazlardan Etkilenmez
Granit, asit ve bazların yıpratıcı etkilerine karşı yüksek dayanım gösterir. Bu nedenle kimyasalların yoğun kullanıldığı laboratuvar ortamlarında bile güvenle kullanılır.
Granit uygulanan banko ve tezgahlarda limon, zeytinyağı, sirke, şarap ve benzeri maddeler leke yapmaz, kolaylıkla temizlenir.

Hiç yorum yok: