20 Kasım 2007 Salı

Asma tavan dekorasyon

ALÜMİNYUM ASMA TAVAN

Alüminyum asma tavanların kullanım yerine göre değişik görüntü seçenekleri vardır.
Taşıyıcı tiktak profilleri veya baret+klips yardımıyla kolayca ulaşılabilir. Renkli ve perforeli seçenekleri ile akustik ve dekoratif amaçlı tercih edildiği gibi paslanmadığı için ıslak hacimlerin de vazgeçilmez tavan tipi olmuştur.
Standart beyaz rengin yanısıra 17 farklı renk seçeneği mevcuttur.
Üstün yüzey koruması ve rüzgar yüklerine dayanıklı taşıyıcı dizaynı sayesinde, dış ve iç mekanlarda rahatlıkla kullanılabilr.

Teknik Bilgi

Taşıyıcı Sistem Ürün Kullanım Miktarı
Ürün Tipi Kullanım Miktarı m²/MT

Ana Taşıyıcı 3,60 0,83
Tali Taşıyıcı 1,20 1,67
Tali Taşıyıcı 0,60 0,83
Kenar Profili 3 0,80
Askı Çubuğu 1,40
Çiftli Yay 0,70
Çelik Dübel 0,70
Dübel Pul Vida 0,70

LAMEL ASMA TAVAN

Lamel Asma Tavanlar
Lamel asma tavanlar, renkli ve perforeli seçenekleri ile akustik ve dekoratif amaçlı tercih edildiği gibi paslanmadığı için ıslak hacimlerin de vazgeçilmez asma tavan tipi olmuştur.
Büro ve işyerleri, sanayi yapıları, alışveriş merkezleri, konferans salonları, oteller, spor salonları, restoranlar, hastaneler, terminaller, akaryakıt istasyonları, bankalar, mağazalar, konutlar, v.b. yapılarda kullanılabilirler.
Standart olarak coil coating boyalı 0,50 mm alüminyumdan üretilen lamel asma tavanların, kullanım yerine göre değişik görüntü seçenekleri vardır. Standart olarak RAL 9010 veya RAL 1013 boyalıdır.
Ayrıca yeterli miktardaki özel siparişlerde tüm RAL renklerinde, ve laminasyonlu üretim yapılabilir.
Lameller, siyah fırın boyalı 0,60 mm galvaniz sacdan üretilen taşıyıcı tiktak profillerine takılır. Asma tavanın tamamen düz ve yatay bir konum alması için taşıyıcı sistem, ayarlı ve yaylı askılarla tavana asılır.
Tiktak profilleri maksimum 1200 mm arayla asılmalı, duvardan da maksimum 400 mm uzakta olmalıdır. Lameller, kolaylıkla tek tek çıkarılabilir ve gizledikleri tavan altı tesisata kolayca ulaşılabilir.
Lamel asma tavan kullanılacak hacimlerde iyi bir ses yutumlama değeri isteniyorsa içine siyah camtülü yapıştırılmış perfore lamel tiplerinden kullanılmalıdır.
Ayrıca arkasına, konstrüksiyon aralarına oturtulan, altı siyah camtülü kaplı taşyünü veya camyünü plaka serilmesi ile daha yüksek ses yutma kapasitesi ve ısı yalıtımı sağlanır.
Lamellerin boyu müşteri siparişine göre üretilir. Boy ekleri, içine aynı lamelden parça yerleştirilerek yapılır.

www.arkitera.com

METAL ASMA TAVAN

Metal Tavan;
Metal Asma Tavan Sistemleri, iç mekanlarda karşılaşılabilecek pek çok şantiye sorununa kesin çözüm getirmek amacıyla tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Üretim programı serbest oturan (düz ve sarkmalı), gizli taşıyıcılı,kanca ve entegre plakalar ile görünür ve gizli taşıyıcılı sistemlerden oluşur.
Çok geniş kullanım seçeneği sunmasının yanı sıra, montaj kolaylığı da sağlar.


Metal Asma Tavan Sistemleri'nin özellikleri:
Metal tavan panelleri, tüm görünür ve gizli taşıyıcılı sistemlerle entegre olacak şekilde dizayn edilmiştir.
Galvenize çelik ve aluminyum panellerin korozyona direnci maksimumdur.
Perforasyondan sonra yapılan toz boyama işlemi, yüzeyde dış etkenlere karşı tam koruma sağlar.
Akustik kumaş veya diğer yalıtım malzemeleriyle ileri düzeyde ses yalıtımı ve akustik performans sağlanır.
Paneller kolaylıkla demonte edilebilir, tavan üstü tesisata sorunsuz ulaşılır. Metal karakteri nedeniyle sökülüp takılma işleminde herhangi bir deformasyona uğramaz.
Yangına karşı mükemmel direnç sağlar.

Metal Asma Tavan Sistemleri

1- Oturmalı Sistem
Genel amaçlı asma tavan panelidir. Her yerde ve her tür ölçüde rahatlıkla kullanılabilir. En hızlı montajı yapılabilen asma tavan panelidir.

Sistem Avantajları
Hızlı Kurulum
Kolay Bakım
Servis Zamanından Tasarruf

2- Baskılı Oturmalı Sistem
Asma tavan yüksekliğinin 3 metrenin altında olan alanlarda tercih edilmelidir. Son derece hassas işlenmiş kenar detayı sayesinde tüm tavan yekpare gözükmekte; yüksek kalitede malzeme ve işçilik görünümü elde edilmektedir.

Sistem Avantajları
Hızlı Kurulum
Özel Kenar Detayı
Yarı Monolitik Görünüm

3- Sarkmalı Sistem
Profil ile üç boyutlu görünüm elde edilmek istendiğinde kullanılan asma tavan sistemidir. 30*30 cm. boyutundaki paneller 10 m2 nin altındaki alanlarda tercih edilmelidir. 60*60 cm boyutlarındaki panellerin montajı için ideal asma tavan yüksekliği 3 metredir.

Sistem Avantajları
Hızlı Kurulum
3 Boyutlu Görünüm
Uzun Ömür

4- Gizli Taşıyıcılı Sistem
Yalnızca asma tavan panellerinin görünmesi isteniyorsa, gizli taşıyıcılı sistem tercih edilmelidir. Metal asma tavan sistemlerinin ilk ülkemize geleni ve ilk uygulanan şeklidir. Yüksek panel, taşıyıcı sistem ve işçilik maliyetlerinden ötürü günümüzde daha ziyade oturmalı ve sarkmalı sistemler tercih edilmektedir.

Sistem Avantajları
Pahlı Kenar Detayı
Çıtasız Görünüm

Kullanım Alanları

Restaurantlar
Gece kulüpleri
Oteller
Casinolar
Showroomlar
Mağazalar
Lobiler

www.atlasyapi.net
www.ulas.com.tr
www.2ayapi.com

TAŞ YÜNÜ ASMA TAVAN

Taşyünü ; bazal taşının öğütülüp toz haline getirilerek, çeşitli kimyasal maddeler ve geri dönüşümlü çöp maddelerinin bileşimden oluşur.
İmalatı; %54 oranında bazal taşı, %36 kimyasal karışımlar ve %10 geri dönüşümlü çöp malzemelerinin 3000C derecede eriyik hale getirilerek kalıplara dökülüp preslenmesiyle elde edilir.
Doğru ürünün seçilebilmesi için binanın kullanım amacı, teknik ihtiyaçları ve estetik bütünlük konuları netleştirilmeli, plakaların teknik ve yüzey özellikleri incelenerek kullanılacak ürün belirlenmelidir.

Özellikleri;

Hijyeniktir, insan sağlığına zarar vermez.
%70 - %95 - %100 bağıl neme dayanıklıdır.
Gürültü ve sesi absorbe ederek ortamdaki sesi netleştirir.
Tavanda daha sonra yapılacak tadilat ve onarımları kolaylaştırır.
Tavandaki pis su borularını ve istenmeyen görüntüleri gizler.
Demontedir, taşınabilir.
Standart beyaz, istenirse özel renklerdedir.
Gerektiğinde boyanabilir.
Yangına karşı dayanıklıdır.
Çok çeşitli taşıyıcı ve kenar bitiş detayına sahiptir.
Panellerde düz ve sarkmalı modeller mevcuttur.
Ortamdaki sigara, toz, duman ve kirli havayı yutarak havayı temizler.
Işığı daha fazla yansıtır.
Tavanala paneller arasında kalan boşluk sayesinde ısı dengeleme özelliğine sahiptir.

Uygulaması; Taşyünü asma tavan sistemlerinin uygulanması yapılırken, önce uygulama yapılacak alanın lazer veya hortum terazi ile kodu alınır. Bu kodların üzerine T-24 köşe profili monte edilir.
360 cm. uzunluğundaki ana taşıyıcılar, başlangıç duvarından maksimum 60 cm. uzaklıkta olacak şekilde tavana çelik dübel, askı teli ve çift yaylı maşa yardımı ile asılır. İkinci ana taşıyıcı birinciden 120 cm. uzaklıkta olacak şekilde aynı sistemle tatbik edilir.
Ana taşıyıcıların bağlantıları, 120 cm.lik tali taşıyıcıların 60 cm. aralıklarla döşenmesiyle yapılır. Daha sonra tavanda oluşan 60x120 ebadındaki dikdörtgenler, 60 cm.lik tali taşıyıcı ile bölünerek 60x60 cm.lik kareler oluşturulur.
60x60 cm.lik bu alanlara taşyünü panelleri yerleştirilerek tavan komple kapatılır.

Hiç yorum yok: